torstai 22. joulukuuta 2011

Futishurmosta

Taksimatka lentokentältä Alajuelan keskustaan olisi varmaankin normaalisti kestänyt vain muutaman minuutin, mutta juutuimme ruuhkaan heti tielle päästyämme. Taksikuski oli huokaillut kuullessaan yösijamme osoitteen ja mutissut jotain juhlista, ja näytti todella siltä, kuin koko kaupunki olisi ollut liikkeellä.

Kurkistelimme juhlijoita uteliaina auton ikkunoista: ihmiset istuskelivat jalkakäytävillä, kävelivät ryhmissä, seisoivat pysäköityjen pick-uppien lavoilla, roikkuivat liikkuvien autojen ikkunoista ja istuivat jeeppien katolla liikenteen keskellä. Autot tööttäilivät, ihmiset huutelivat toisilleen ja tunnelma oli hilpeän riehakas.

Jossain vaiheessa oivalsimme, että varsin moni juhlijoista oli pukeutunut puna-mustaan raitapaitaan tai heilutti samanväristä lippua. Voisiko ilonpito mahdollisesti liittyä johonkin urheilutapahtumaan? Lina tiedusteli taksikuskilta, mikä juhla olikaan kyseessä, ja sai vahvistuksen: kaupungin oma joukkue, La Liga, oli voittanut. Olisiko saapuminen Väli-Amerikkaan voinut olla täydellisempi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti