perjantai 6. tammikuuta 2012

Lonely Planet ja me suosittelemme




Arenal-tulivuoren lähistöllä on kaksi kylää, isompi ja turistien kansoittama La Fortuna sekä pienempi ja hiljaisempi El Castillo. Kaisa on taas kerran viettänyt koko matkan nenä kiinni Lonely Planetissaan, ja siinä suositeltiin voimakkaasti El Castilloa ja siellä erityisesti pientä ja sympaattista Essence Arenal -nimistä retkeilymajaa, jossa tarjotaan pelkkää kasvisruokaa ja sallitaan myös telttailu pihalla, jos huoneita ei ole.

Illalla pimeää, jyrkkää mäkeä ylös kiivetessämme mietimme, olisiko paikka todella suosituksen arvoinen – paljon vähemmällä hikoilulla olisi päässyt yöpymään useammassakin muussa pikkuhotellissa. Mutta kun lopulta pääsimme Essence Arenalin pihaan ja ystävällinen omistaja tuli ovelle toivottamaan meidät tervetulleiksi, olimme todella tyytyväisiä siihen, ettemme jääneet mäen puoliväliin.

Meillä ei tietenkään ollut huonevarausta, koska emme olleet tienneet, milloin tulisimme perille. Mutta yksi kolmen hengen huone oli sattumalta juuri vapautunut. Pyörien säilytys sen edessä terassilla ei ollut mikään ongelma, ruuan valmistaminen ilman kananmunaa ei ollut mikään ongelma, pyykkien peseminen ei ollut mikään ongelma – ylipäätään tuntui, että omistaja pystyisi järjestämään mitä ikinä toivoisimmekaan. On ihanaa päästä väsyneenä yöpymään paikassa, jossa saa tuntea omistajienkin viihtyvän työssään ja tapaavan mielellään uusia ihmisiä. Näitä valopilkkuja olemme ennenkin kohdanneet reissuillamme, ja tämä jää ehdottomasti mieleen yhtenä kirkkaimmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti